Amit a Farkas Pálinkáról tudni érdemes: 1982 óta foglalkozunk pálinkafőzéssel Nagylengyelben
(Göcsej régió), 1990 óta magán tulajdon, családi vállalkozás. Ez idő alatt az üzem és a berendezések
több alkalommal bővítve és korszerűsítve lettek. A hagyományos kétszeri lepárlásos eljárással
dolgozunk (kisüsti) vörösréz üstökkel és modern technológiával, lassú főzéssel állítjuk elő kiváló
pálinkáinkat. Csak érett és válogatott gyümölcsből dolgozunk, irányított erjesztés után azonnal
főzzük a gyümölcs pürét (nem cefre). A csonthéjas gyümölcsöket magozzuk erjesztés előtt. Mind az
erjesztés, mind a főzés folyamata magas szakértelmet kíván, Mester végzettséggel és 37 éves
tapasztalattal rendelkezünk a szakmában.

A YoungSpirit a hagyományos Farkas Pálinka mellett egy új Brand, amit egy más célközönségnek
szánunk. Ők a fiatalok a külföldiek és a hölgyek, akik eddig, ha tömény alkoholt fogyasztottak
elsősorban nem a pálinkát választották. Eddig. Nekik valami új, modern és fiatalos kell. Ezért egy
egyedi fekete palackot és a 360 fokos szitanyomás választottuk, amire egy nemzetközi szinten is
méltán neves grafikus-tervező Molnár Péter alkotása került, ezzel egyedi megjelenést adva ennek a
pálinkának. Az Ő igényeiknek megfelelően az alkohol tartalmat 40 fokra állítottuk, így ugyanaz az illat
és gyümölcsös zamat jobban érződik, nem nyomja el az alkohol tüzessége az élvezeti értéket.
Valamint a YoungSpirit-et egy extra magas nyomású 12 filteres szűrőn keresztül tovább finomítjuk,
amitől selymesebb, lágyabb textúrát érzünk a szájban.

A YoungSpirit kiváló koktél alapanyag, kiemelkedő gyümölcsössége remek párosításokat tesz lehetővé a koktélok világában. Több variációban készültek kifejezetten YoungSpirit koktél receptek, amiket Szekeres Péter bartender világbajnok alkotott meg, ami tovább bővíti azok körét, akik így kerülnek kapcsolatba a minőségi pálinka élménnyel.

Vendéglátóhelyek részére biztosítunk ízenként egy további látvány elemet. Ez egy farkas fej, amit a palack tetején elhelyezve, még egyedibb megjelenést biztosít, minden szemet oda vonzva a bárpultra.

További élmény-szolgáltatásunk a pálinka est, ami előzetes egyeztetés és szervezés után a kívánt
helyszínen kerül megtartásra. Ezen 4-5 tétel kóstolása közben szó esik a pálinka Hungaricummá
válásának történetéről, a résztvevők bepillantást nyerhetnek a minőségi pálinka készítés rejtelmeibe.

De hogy jött a Young Spirit ötlete? Az élet úgy hozta, hogy apa és fia jó pár év közös munka után
különböző területeken dolgoztak és szereztek tapasztalatot. Id Farkas Tibor mindvégig a pálinkafőzés
szépségeinek élt, addig fia Magyarország legnagyobb kereskedelmi multi vállalatánál vezetőként
gyűjtötte a management a marketing és brand építéshez szükséges tudást. Több mint másfél évtized
után visszatérve a családi vállalkozásba, indult a Young Spirit története.

Elég fiatalnak tűnsz!

Elmúltál 18 éves?